Για τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα ξέσπασε καβγάς μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η επιτροπή είχε συγκληθεί για να συζητήσει το νομοσχέδιο που στηρίζει η κυβέρνηση, περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών που αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή δικαστικές έρευνες. Πρόκειται κυρίως για βουλευτές του φιλουκουρδικού κόμματος (HDP) και έχει ως κύριο σκοπό να βλάψει τους ίδιους, καθώς όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελούν προέκταση του Κουρδικού Eργατικού Κόμματος (PKK).

Οι αντιμαχίες ξέσπασαν όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος (HDP), Φερχάτ Εντζού, άρχισε να μιλάει για δολοφονίες αμάχων στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία και κυρίως στις περιοχές που διαμένει μεγάλος αριθμός Κούρδων. Οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος (ΑΚΡ) αντέδρασαν , όμως δε στάθηκαν μόνο στα λόγια.. πέρασαν και στις πράξεις μετατρέπωντας την αίθουσα συνεδριάσεων σε ρινγκ.

Στο παρακάτω βίντεο είναι εμφανές πως βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν (AKP) βρήκαν αφορμή για να επιτεθούν και στον Γκάρο Παϊλάν, βουλευτή αρμενικής καταγωγής και ένας από τους ιδρυτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Το συγκεκριμένο video αποτελεί δείγμα της βάρβαρης φύσεως του καθεστώτος του Ερντογάν, με το οποίο η Ε.Ε. επέλεξε να συνεργαστεί.

Αφορμή της επίθεσης; Προφανώς γιατί κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, ο Γκάρο Παϊλάν «τόλμησε» να αναφερθεί στην γενοκτονία των Αρμενίων και τίμησε τη μνήμη των 13 Αρμενίων Βουλευτών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που σφαγιάστηκαν στις 24 Απριλίου του 1915.

Η κεφαλή της Τουρκίας έδειξε για ακόμη μια φορά το πρόσωπό της, όπως κάνει κάθε φορά που αντικατοπτρίζεται η αλήθεια. Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική της Τουρκίας. 
Ως πότε οι μειονότητες στην Τουρκία θα αντιμετωπίζονται ρατσιστικά και θα υποβάλλονται σε κατακρεουργήματα; Ως πότε οι διεθνείς φορείς και οργανισμοί θα εθελοτυφλούν στην βίαιη πολιτική της Τουρκίας;
Ένα είναι σίγουρο. Όταν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη του παρελθόντος σου, τείνεις να τα επανάλάβεις.
Η τουρκική ταυτότητα είναι πιο εύθραυστη από ποτέ. Οποιαδήποτε ευφυής τεκμηριωμένη συζήτηση θα αντιμετωπιστεί από έντονες αντιδράσεις του όχλου, μπουνιές και νόμιμο χουλιγκανισμό.
Στην καρδιά του Τουρκικού φασισμού υπάρχει ένα μεγάλο κόμπλεξ κατωτερότητας, κρίση ταυτότητας και ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Αρμενική Νεολαία Ελλάδος