Το κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνέσετ), έστειλε χθες το ψήφισμα της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού με 24 ψήφους υπέρ (στους 120 βουλευτές), χωρίς καμία ψήφο κατά. O Ισραηλινός vομοθέτης και ιδρυτής της Ισραλο-Αρμενικής διακοινοβουλευτικής φιλίας Αλεξάντερ Ζινκερ, ανέφερε στην ArmenPress, ότι οι Εβραίοι που επέζησαν του Ολοκαύτωματος δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να αγνοήσουν την τραγωδία των άλλων ανθρώπων.

F160705HP10-305x172
Mέλη της αρμενικής κοινότητας της Ιερουσαλήμ, στο ψήφισμα της Κνεσετ για την αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας ,στις 5 Ιουλίου 2016.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το Ισραήλ αναγνωρίζει την μαζική σφαγή των Αρμενίων, ωστόσο, αρνείται να αναφέρθεί περί Γενοκτονίας. Παρόμοια συμπεριφορά παρουσιάζουν τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και οι εκπροσώποι διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών φορέων, που κατά τη γνώμη μου, παρουσιάζουν την δική τους τραγωδία ως ξεχωριστή απ’ τις άλλες» , είπε ο Ζινκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο παίζει και η περιφερειακή πολιτική του Ισραήλ.

«Εννοώ τις σχέσεις με την Τουρκία ένα μουσουλμανικό κράτος, κομβικό στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από την πολιτική, τη διπλωματία, και μέσα σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι μαζικές σφαγές των λαών. Προφανώς, με τον ερχομό στην εξουσία, οι ισραηλινοί πολιτικοί ξεχνούν τις υποσχέσεις τους, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί είναι υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων”, δήλωσε ο Ζίνκερ.

 

Πηγή: Armenpress.am