Χιλιάδες εθελοντές απ’ όλη την Αρμενία και από την διασπορά είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα πάτρια εδάφη τους και να σταθούν στην πρώτη γραμμή δίπλα στα αδέλφια τους .Οι ίδιοι που πολέμησαν το 1991-1994 είναι έτοιμοι να προστατεύσουν και πάλι την γη τους από τον ίδιο εχθρό. Με υψηλό ηθικό, τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς κατευθύνονται προς την μάχη την στιγμή που η πατρίδα τους έχει ανάγκη. «Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας». Με αισιοδοξία και μη έχοντας χάσει την αίσθηση του χιούμορ, στηρίζουν με θάρρος την νεολαία του Αρτσάχ.

« Για τα παιδιά μας , για την γη μας , για το νερό μας ,για την πατρίδα μας», δηλώνουν με αποφασιστικότητα οι εθελοντές.

« Πάμε να προστατέψουμε την πατρίδα. Δεν είναι δυνατό να λεχθεί με πιο σύντομο και συνοπτικό τρόπο. Πηγαίνουμε επειδή υπάρχει η ανάγκη και εγώ είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά μας πραγματοποιούν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ωστόσο εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα στους φίλους μας..»

« Μας τηλεφώνησαν και μας ζήτησαν να πάμε στις στρατιωτικές θέσεις και εμείς το αποδεχτήκαμε με προθυμία. Περήφανοι δυνατοί και με ισχυρή θέληση ανεβαίνουμε προς τις θέσεις..»

 

Αρμενική Νεολαία Ελλάδος