Η προέλαση τουρκικών στρατευμάτων των ειδικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι, που γίνεται για πρώτη φορά με τέτοιο βάθος  μέσα στη Συρία, είχε προφανώς αντικειμενικό σκοπό.
Όπως αποκαλύπτει αρμένικη ιστοσελίδα, ο στόχος ήταν τα αντίποινα στην απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Το Χαλέπι βρίσκεται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες ώρες. Περισσότεροι από 2.000 μαχητές έχουν συγκεντρωθεί στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η αρμενική ιστοσελίδα, η οποία αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι Τούρκοι και οι ομάδες που ηγούνται έχουν στόχο την καταστροφή των αρμένικων συνοικιών.
«Δεν μπορεί αυτός ο έντονος βομβαρδισμός συνοικιών που διαμένουν Αρμένιοι στο Χαλέπι, να είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων».
Αυτό αναφέρει εμπειρογνώμονας στην αρμενική ιστοσελίδα News που τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ελέγχει τις τρομοκρατικές ομάδες , οι οποίες προέβησαν σε βομβαρδισμούς στις αρμενικές συνοικίες του Χαλεπίου.
«Μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την Bundestag για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι συνοικίες στις οποίες ζουν οι Αρμένιοι στο Χαλέπι υποβλήθηκαν σε σφοδρό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 πολίτες.
Το χτύπημα της αρμενικής κοινότητας της Συρίας συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Bundestag. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα καθαρής σύμπτωσης. Αλλά η Τουρκία προσπαθεί να εκτονωθεί με την ήττα που υπέστη από τη γερμανική βουλή με επίθεση στο Χαλέπι».
«Δεν είναι μυστικό, ότι πολλές από τις ομάδες που έχουν συσταθεί στη Συρία, οπλίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των Τούρκων πολιτών που επανδρώνουν τις ομάδες αυτές και καθοδηγούνται από την Άγκυρα.
Ας μην ξεχνάμε ότι στις 2 Ιουνίου εκτός από τους πυραύλους που ρίχθηκαν στην περιοχή το Χαλεπίου, καταστράφηκε η Αρμενική καθολική εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Νορ Κιουγ στο Χαλέπι και ένα αρμενικό σχολείο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/