Αρμενική Προνεολαία Ελλάδoς

Η Αρμενική Προνεολαία Ελλάδoς (Μπαντανεγκάν) δημιουργήθηκε από τους Αρμένιους της διασποράς με σκοπό να φέρει κοντά τους 10 έως 16 ετών εφήβους αρμενικής καταγωγής.
Το Μπαντανεγκάν λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη του Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και διοικείται από το Συμβούλιο Προνεολαίας (Βαρίτς Μαρμίν). Σήμερα λειτουργούν 3 παραρτήματα, στον Νέο Κόσμο, στη Νίκαια και στην Θεσσαλονίκη.

Προνεολαία

Οι σημαντικότερες δραστηριότητες του Μπαντανεγκάν είναι:

  1. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις (ζογόβ): Τα Σαββατοκύριακα είναι το καθιερωμένο ραντεβού μας. Εκεί, μας δίνεται η ευκαιρία να συναντάμε τους φίλους μας, να γνωρίζουμε νέους, να  μαθαίνουμε για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε, να παίζουμε ομαδικά παιχνίδια και να περνάμε ευχάριστες στιγμές.
  2. Οι εκδρομές: Είναι μια από τις δραστηριότητες που ανυπόμονα περιμένουμε. Τα περνάμε φανταστικά. Τα σχόλια είναι περιττά…
  3. Η καλοκαιρινή κατασκήνωση: 10 αξέχαστες ημέρες. Είναι μια εμπειρία συμβίωσης με φίλους όπου σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις, να αθληθείς, να ενημερωθείς, να δημιουργήσεις και να ψυχαγωγηθείς μέσα σε ένα αρμενικό περιβάλλον.
  4. Εκδηλώσεις της νεολαίας και της παροικίας: Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουμε ενεργά και ουσιαστικά στον αγώνα για τη δικαίωση του Αρμενικού Ζητήματος.
  5. Party

Ελάτε στην παρέα του Μπαντανεγκάν. Είναι μια ευκαιρία να αγαπήσετε την πατρίδα και τον πολιτισμό μας ακόμη περισσότερο μέσω του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε και να δημιουργήσετε νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα, ανησυχίες και βιώματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα για τις δράσεις μας καθώς και επιλεγμένα άρθρα και βίντεο σχετικά με την Αρμενία και το Αρτσάχ.

Σας ευχαριστούμε που γραφτήκατε στο newsletter μας!