Ήταν να μην αρχίσουν τα… συγχαρητήρια τουρκικής προέλευσης προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο οποίος υποστηρίζει δεν ήταν γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση.

Μετά το πλήθος των ΜΜΕ στην Τουρκία που εδώ και τέσσερις μέρες επαινούν τον υπουργό Παιδείας «για το θάρρος του να πει την αλήθεια», ότι δηλαδή δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων, ήρθε και η… επιβράβευση από τον πρόεδρο του τουρκικού κόμματος Βατάν και της Επιτροπής Ταλάτ Πασά, Ντογού Περιντσέκ, γνωστού αρνητή της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Περιντσέκ, που είχε αρνηθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων χαρακτηρίζοντάς τη «διεθνές ψέμα» σε ομιλία του το 2005 στη Λοζάνη της Ελβετίας και είχε δικαστεί για αυτό από τις τοπικές Αρχές, συνεχάρη τον Νίκο Φίλη εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Aydınlık, «ο Ντογού Περιντσέκ πανηγύρισε περήφανος και επαίνεσε τον Φίλη γιατί μίλησε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα ιστορικά γεγονότα».

Ο Περιντσέκ μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Nouvelles d’Arménie, έσπευσε να προσθέσει ότι στη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία (17-18 Νοεμβρίου) θα ζητήσει να καταργηθεί ο νόμος του 1994 για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ότι η δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο τον δικαίωσε και πως η Ελβετία επανεξετάζει πλέον όλο το θέμα της Γενοκτονίας.

Πηγή: Pontos News