Στις 13 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής και επικεφαλής της ελληνοαρμένικης φιλίας Eduard Sharmazanov, επισκέφτηκε με την Ελληνίδα βουλευτής κα Λιάνα Κανέλλη το νεκροταφείο των πεσόντων από το πόλεμο του Αρτσάχ, στο Γιεραπλούρ.
Οι δυο βουλευτές απέτισαν φόρο τιμής στους γενναίους γιους που μαρτύρησαν τις τελευταίες ημέρες για την υπεράσπιση της πατρίδας τους, και κατέθεσαν λουλούδια στους τάφους των στρατιωτών. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελληνίδα βουλευτής επισκέφτηκε το Αρτσάχ και αναφέρθηκε στις αζερικές θηριωδίες, τις οποίες δεν θα μπορέσει να ξεχάσει.
Στη συνέχεια η κα Λιάνα Κανέλλη σε μια συνέντευξη της σε δημοσιογράφους, εξέφρασε τα συλλυπητήριά προς όλες τις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελληνίδα βουλευτής είπε ότι η επίσκεψή της στο Αρτσάχ ήταν απαραίτητη, καθώς έγινε μάρτυρας όλων όσων διαπράτοττονται από το Αζερμπαϊτζάν.

Περνάμε κρίση όχι μόνο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και σε όλο τον κόσμο και επεσήμανε ότι εάν ένα άτομο ζει και εργάζεται στην πατρίδα του, ο αγώνας για την υπεράσπιση του είναι δίκαιος.

Κλείνοντας η κα Κανέλη δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διασφαλίσει ότι δεν θα θυσιαστούν περισσότερες ζωές, για να καταλήξουν στο Γιεραπλούρ.12973197_941996662582089_2290838072399402029_oErablur (3)(1)

Erablur (5)

Erablur (7)