Εμείς τα μέλη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) , καλούμε όλους τους ανθρώπους απ’ οποιαδήποτε σημείο της γης, να ενώσουν την φωνή τους μαζί με την δική μας και να την υψώσουν σε οποιονδήποτε προσπαθεί να αποκληρώσει και να παραχαράξει την ιστορία του Αρμενικού λαού.

Το Αρτσάχ είναι κομμάτι της Αρμενίας, κομμάτι της ιστορίας μας. Το αποτύπωμα του αρμενικού πολιτισμού είναι εμφανές στην ευρύτερη περιοχή του Αρτσάχ, όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες αρμενικά πολιτιστικά και χριστιανικά μνημεία. Το 1988, λίγο πριν  την διάλυση της Σοβιετικής  Ένωσης, ο λαός του Αρτσάχ πραγματοποίησε δημοψήφισμα, με την συντριπτική πλειοψηφία να θέλει την ανεξαρτησία του. Όμως, οι Αζερικές αρχές δεν σεβάστηκαν ποτέ το δημοκρατικό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του αρμενικού λαού με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος. Το 1994 υπογράφτηκε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Αρτσάχ,  η οποία ποτέ δεν τέθηκε σε ισχύ καθώς στα τόσα χρόνια που διανύουμε, οι Αζερικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις στα σύνορα, με αποκορύφωμα τα επεισόδια που συνέβησαν στις αρχές αυτού του μήνα.

12980483_1573921922937179_748676081_n

Το μήνυμα από τον λαό του Αρτσάχ είναι ένα:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ.
Είμαστε ριζωμένοι σε αυτήν την γη και δεν μας κουνάει κανείς από εδώ. Θα πολεμήσουμε για την ελευθερία του τόπου μας, για να ζήσουν τα παιδιά μας ειρηνικά σε αυτήν την Γη.

Όσα πετροδόλαρα και αν σπαταλήσει το Αζερμπαϊτζάν σε όπλα και προπαγάνδα, δεν θα νικήσει σε καμία περίπτωση, γιατί απέναντι τους έχουν να αντιμετωπίσουν ανθρώπους, που αγαπάνε το χώμα στο οποίο περπάτησαν οι πρόγονοί τους και τον αέρα που εισπνέουν. Αγαπάνε την πατρίδα τους και θα την υπερασπιστούν μέχρι τέλους.

Εμείς η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχάσουμε την ένδοξη ιστορία μας. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να θριαμβεύσει η αλήθεια για να αναπαυτούν οι ψυχές αυτών που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα του λαού τους. Από την Γενοκτονία έως και τώρα που σκοτώνονται συνομήλικοι μας στο Αρτσάχ, αυτό που θα φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη είναι: ΑΓΩΝΑΣ-ΝΙΚΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

                                                                                       ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ