Πριν από 70 χρόνια ιδρύθηκε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος. Μια οργάνωση που έχει ως πρωταρχικό μέλημα να διατηρεί τους αρμενικής καταγωγής Έλληνες νέους οργανωμένους και σε συνεχή επαφή, όπως επίσης και την ενασχόληση και τον αγώνα για το «Αρμενικό ζήτημα». Μια οργάνωση που αποτέλεσε και ακόμα αποτελεί  για πολλούς από εμάς δεύτερη οικογένεια, οικογένεια ιδεολογίας. Μια οικογένεια συνεργασίας και ομαδικότητας. Μια οικογένεια φιλίας.

Το Σάββατο 03/02 πραγματοποιήθηκε  εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 70-α γενέθλια της νεολαίας μας. Την εκδήλωση συνόδευε μια έκθεση φωτογραφίας που κάλυπτε πλήρως και τις 7 δεκαετίες μελών που έχουν περάσει από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Φυσικά, από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει το καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα, το οποίο είχανε ετοιμάσει με πολλή αγάπη μέλη της νεολαίας μας. Η αίθουσα στολισμένη με πανέμορφα φώτα και λεπτομέρειες βασισμένες στα τρια χρώματα που πλαισιώνουν την εθνική μας σημαία, κόκκινο,μπλέ και πορτοκαλί, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες με πρόσωπα οικεία, γέμιζαν ήδη την ατμόσφαιρα με θέρμη και ζωή. Έτοιμη να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει κάθε άτομο που έχει υπάρξει μέλος της μεγάλης αυτής οικογένειας.

Και ακριβώς έτσι και έγινε. Μετά από λίγες μόνο ώρες, είχαμε μια αίθουσα κατάμεστη από ανθρώπους, οι οποίοι πλημμυρισμένοι από αναμνήσεις και εικόνες συζητούσαν με νοσταλγία, γελούσαν και αγκαλιάζονταν. Σαν να έβρισκαν φίλους μακρινούς από τα παλία, και μαζί με αυτούς  ένα κομμάτι του εαυτού τους. Η συγκινητική αυτή εικόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας , και κυρίως στις καρδιές μας.

Η εκδήλωση αυτή απέδειξε πως το να είσαι ενεργό μέλος της διασποράς του έθνους σου δεν είναι κάτι που έχει ημερομήνία λήξης, αντιθέτως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου και καθίστα ως καθήκον σου την διαρκή επαφή με την λαϊκη σου παράδοση και την ιστορία. Να αναγνωρίζεις για τι αγωνίζεσαι και να χτίζεις την δραστηριότητα σου ετσι ώστε να εξασφαλίσεις αυτά που ζητας. Εμείς, τα μέλη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος το γνωρίζουμε αύτο, και δουλεύουμε σκληρά σε συνεργασία με άλλους πολλούς φορείς για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας.Και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.

Διότι η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος είναι και θα είναι πάντα τα μέλη της.